Casa Xanet està al poble de Sant Jaume d’Enveja, tocant al riu Ebre. Tant si s’hi arriba des d’Amposta o des del pont Lo Passador, el carrer Major el travessa de part a part. Avui aquesta via és l’eix principal de la població, on s’apleguen la majoria de botigues i restaurants. Sant Jaume té prop de 3.600 habitants, bona part del poble està tocant el riu que té en el Passeig Fluvial un privilegiat lloc d’esbarjo.

Sant Jaume té una temperatura agradable en qualsevol època de l’any. A l’hivern, el mestral bufa amb força i deixa cels nítids i clars i una llum que permet veure com les muntanyes del Montsià treuen el nas terra endins. A la primavera, amb tots els voltants negats d’aigua, el paisatge es torna irreal, ple de miratges i reflexos; a l’estiu, l’arròs va passant del verd al daurat i la tardor és el moment de la sega, una època en què els camps bullen d’activitat i a Sant Jaume es commemora amb una altra festa que cal tenir molt en compte, la Festa de la Sega.

Al poble es pot visitar el Centre d’Interpretació de Barraques per saber com són aquestes coinstruccions tradicionals en les que fa més de cinquanta anys vivien les paseos del al Delta de l’Ebre.

La riba del riu és un dels llocs més agradables de Sant Jaume. El Passeig Fluvial que va des d’Amposta fins a la desembocadura és ideal per recórrer a peu o en bicicleta. Des de l’embarcador de Sant Jaume, al costat del pont Lo Passador, a dreta i esquerra, podeu passejar entre boscos de ribera, aturant-vos en àrees habilitades i gaudint de la companyia del riu.

Lo Passador, el pont que creua l’Ebre des de l’any 2010, ja s’ha convertit en emblema i en una infraestructura absolutament integrada en la vida del Delta. Val la pena passejar-hi quan cau la tarda i admirar les postes de sol des del seu punt més alt.

PasseigFluvial-4

 

Més informació a la web de Sant  Jaume Turisme